top of page
  • Julie De Rore

MijnVerbouwlening niet langer renteloos

Sinds vorig jaar kon je voor een verbouwing onder bepaalde voorwaarden beroep doen op MijnVerbouwlening, een renteloos krediet voor renovaties. Sinds 1 februari is deze lening echter niet meer volledig renteloos: je betaalt nu 2.25% rente.Sinds september 2022 kon je via de Vlaamse overheid MijnVerbouwlening aanvragen, een krediet van ten hoogste €60.000 over een maximale looptijd van 25 jaar. Door de forse rentestijgingen kan men deze lening nu niet meer volledig renteloos aanbieden, maar nog steeds blijft de rente een stuk onder de huidige wettelijke intrestvoet die vandaag 5.25% bedraagt. MijnVerbouwlening bijft dus een voordelig krediet voor wie aan de voorwaarden voldoet en met een beperkt budget wil verbouwen.


Om in aanmerking te komen voor deze financiering moet je huis minstens 15 jaar oud zijn en mag je inkomen niet hoger zijn dan €51.840 als alleenstaande of €74.060 als koppel (of als alleenstaande met 1 persoon ten laste). Als alleenstaande met meerdere personen ten laste of als koppel met personen ten laste, wordt de inkomensgrens met €4160 per persoon ten laste verhoogd.


De wachttijden voor een goedkeuring lopen momenteel op tot minstens 3 maanden, tijdig aanvragen is dus wel de boodschap!

Comments


bottom of page