top of page
  • Julie De Rore

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Een nieuw huis of appartement aankopen nog voor je huidige woning verkocht is? Met een overbruggingskrediet beschik je tijdig over de financiële middelen voor je nieuwe aankoop.


Een overbruggingskrediet werkt heel eenvoudig: je leent het bedrag dat je nodig hebt voor de aankoop van je nieuwe woning, en je betaalt de lening later in 1 keer terug met de opbrengst van de verkoop van je huidige pand.

De overbrugging is een tijdelijke financiering: meestal kan de looptijd ervan maximaal 1 jaar bedragen. Bij sommige banken is het krediet zelfs gelimiteerd tot zes maanden. Tijdens de looptijd van het krediet betaal je geen kapitaal terug, je betaalt enkel de interesten. De terugbetaling van het kapitaal volgt dan als je woning verkocht is.


Ook als je je huidige woning onmiddellijk te koop zet, is het geen overbodige luxe om een alvast een overbruggingskrediet aan te vragen. Zo hoef je je geen financiële zorgen te maken als je woning onverhoopt niet meteen verkocht geraakt. Kan je wel vlot verkopen, dan kan je het krediet nog altijd meteen terugbetalen, en zal je weinig interesten moeten betalen.


Of je in aanmerking komt voor een overbruggingskrediet, en aan welke voorwaarden, bespreek je best vooraf met je bank. De simulatie en het advies dat je van hen krijgt, kan je meenemen in je zoektocht naar een nieuwe woning.Comments


bottom of page